Test av Linux

Jag har testkört KnoppixLinux 3.6 en gratis version av en så kallad
Live-CD, Live-CD är en cd-skiva med hela linux komplett, du lägger den i din cd och startar om datorn (du måste ställa in din bios så du kan boota från cd) cd-skivan med Linux bygger sedan en ramdisk som den laddar operativsystem och alla nödvändiga program
.

Knoppix går utmärkt att köra på de flesta datorer en av de stora fördelarna med Knoppix är, att man skickat med fullt med spel, men också nyttoprogram som OpenOffice, webbläsare, mailprogram mm.
Det bästa av allt det är gratis, nej det kostar inte en krona, du laddar ner det från Knoppix egen sida som en .iso fil, den bränner du sedan in på en cdskiva med ett vanligt brännarprogram som till exempel Nero.

Länk till Knoppix hemsida KnoppixLinux

Jag kommer under Mars månad lägga ut test av Kubuntu och Ubuntu Linux
ett operativ som är anpassat för alla, allt från nybörjare till proffs.

Kubuntu och Ubuntu har ett lättanvänt installations gränssnitt där du efter installation väljer vad du vill ha allt från Quake 3 kloner till Office alternativ som i många lägen är bättre än MS Office, fortsättning följer...

Mini ordlistan
shell = Linux dospromt
root eller su = Admin eller supervisor konto


 
Tips:
Om du kör Knoppix HD installation ladda ner Firefox 2 från mozilla.org
den bästa webbläsaren som finns, jag kör den under Windows xp i stället för Internet explorer snabbare och roligare, med gratis skinns mm.

(Firefox följer med nästan alla Linux distros)


http://www.mozilla.org/ 

Det som är bra, det är gratis!


© LeifFrankData™ 2001-2008 Uppdaterad den 22 januari 2022